Skapa elevprov - Lärare

Senast uppdaterat: Jan 26, 2018 01:20PM CET
Skapa elevprov
Logga in på lärarmodulen ( HTML Lärare) med det användarnamn och lösenord du har fått.
OBS! Kom ihåg att elever måste vara registrerade för att elevprov ska kunna skapas (aktiveras).

1. Välj Administrera prov i menyraden .
  2. Välj ämne, årskurs och klass (1).
  3. Välj elever genom att klicka på enskilda elever eller Välj alla (2).
  4. Klicka på Aktivera eller öppna igen (3).Du kan nu skapa prov för valda elever.

Aktivera prov
1.Välj förtest/eftertest och datum
2. Aktivera prov
3. Hämta PIN-kod  och klicka på Färdig. För att övervaka och administrera prov, se listan över dagens prov.

Om en eller flera elever har gjort provet tidigare eller har påbörjat provet visas ett meddelande om vilka detta gäller. Dessa elever får inte utföra ett nytt prov.