Radera elever

Senast uppdaterat: Aug 16, 2017 12:26PM CEST
Radera elever
Observera att när användare raderas ändras statusen till "Inaktiv" och det är då fortfarande möjligt att återaktivera elever som raderats. För att radera eleven permanent krävs att även den "inaktiva" eleven raderas.

Alla inaktiva elever raderas automatiskt 1 augusti varje år.

Radera enstaka elev
Klicka på Delete i kolumnen Åtgärd

Radera flera elever

Tillvägagångssätt för att radera elever i en klass:
  1. Gå till Användare/Hantera användare (se skärmbilden nedan).
  2. Välj Årskurs och Klass
  3. Markera eleverna som ska raderas genom att klicka i rutan Inkludera, eller Markera alla för att markera alla elever i klassen.
  4. Klicka på Radera