Återaktivera användare

Senast uppdaterat: Sep 19, 2017 10:46AM CEST
Återaktivera elever och lärare
När en användare raderas ändras statusen från "Aktiv" till "Inaktiv" och det är då fortfarande möjligt att återaktivera elever och lärare som har raderats. För att radera användaren permanent krävs att även den "inaktiva" användaren raderas.

OBS! Alla inaktiva användare raderas automatiskt 1 augusti varje år.

Tillvägagångssätt för att återaktivera användare:
1. Välj användartyp: ELEV/LÄRARE och Status: Inaktiv
2. Klicka på Sök och du får upp en lista på dina inaktiva lärare
3. Klicka i rutan Inkludera på de användare du vill aktivera.
4. Klicka  Återaktivera