Att tänka på inför test

Senast uppdaterat: Dec 18, 2017 05:53PM CET
  • Förtestet är tänkt att eleven gör under de inledande veckorna på höstterminen.
  • Eftertestet görs oftast någon gång under vårterminen.
  • Testen är intuitiva och kräver ingen genomgång. Alla instruktioner ges direkt till eleven i form av en enkel demonstration som inleder varje delprov.
  • Tidsåtgång för att genomföra ett test är ca.45 - 60 min. Eleven bör disponera sin tid för att ej "fastna" för länge i något delprov.
  • Under pågående test ska eleven inte klicka på webbläsarens navigationsknappar (hoppa fram och tillbaka) eller lämna provet. Då spärras provet och läraren behöver låsa upp provet för inloggning igen.
  • ​​Eleverna skall ha penna och papper vid testet i matematik och hörlurar för alla tester.
  • Svenska och engelska testen innehåller diktamensuppgifter som kräver ljudåtergivning. Kontrollera att uppspelning av ljud fungerar.
  • Kartläggarens är plattformsoberoende och fungerar för alla kombinationer av webbläsare, surfplattor och datorer​